De Boerendag

Kom naar de gezelligste familiedag van het jaar!

Op de laatste zaterdag van juli is het traditiegetrouw groot feest in Wâlterswâld! Duizenden bezoekers vieren met ons de gezelligste familiedag van het jaar: de Boerendag. Bent u er dit jaar ook bij op zaterdag? Wij zetten de activiteiten alvast voor u op een rijtje.

Foodtruckfestival
Bij het foodtruckfestival wordt het evenemententerrein omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant. Je kunt er genieten van een divers aanbod gerechtjes, dat met liefde wordt bereid in de mooiste mobiele keukens. Kom je langs, dan kun je achterover leunen in het zonnetje, met een heerlijk koud biertje in de ene hand en lekkere hapjes in de andere hand. Er is altijd iets lekkers te halen. Klinkt heerlijk toch?

NK Hoefsmeden
Wie wordt de beste hoefsmid van Nederland? Die strijd gaan een groot aantal hoefsmeden aan tijdens het Kampioenschap bij de Paardendagen. Een uniek onderdeel, waarbij de hoefsmeden doen wat ze het liefste doen: paarden beslaan.

Minimarathon
Nieuw dit jaar is het OFK Outdoor Minimarathon tijdens de Boerendag op zaterdag. Een spectaculair marathongevecht voor mencombinaties uit alle rubrieken. Alleen de drie of vier beste combinaties uit de rubriek mogen strijden in een waanzinnige finale met een nieuw parcours. Spanning en sensatie gegarandeerd in een zinderend slotstuk, waarbij het publiek wordt meegezogen in de fanatieke races. 

Oldtimers
Houdt u niet van paarden, maar wel van ouderwetse paardenkrachten? Dan kunt u zich ook zeker vermaken bij de Paardendagen. Nostalgische trekkers, auto’s en werktuigen zullen volop te zien zijn. De enthousiaste oldtimerliefhebber kan hier uren genieten!

De Boerenmarkt
De gezellige Boerenmarkt met meer dan 50 standhouders vormt al jaren de basis van de Boerendag. De markt staat ook dit jaar bol met handelsstands. Daarnaast zijn er volop deelnemers aan de hobby- en ambachtsmarkt en geniet van de heerlijke gerookte paling, ambachtelijke kaasjes en echte Fryske sûkerbôle.

Veekeuring
Op de Boerendag wordt ook dit jaar de jaarlijkse Rundveekeuring van Noord-Friesland gehouden.

Kinderplein
Ook voor de kinderen is er genoeg te zien en te doen in het Kindertheater of bezoek de kinderboerderij met vele dieren.

Show, muziek, spel, theater en voorstellingen
De dag word ieder jaar opgefleurd met volop muziek, theater en verrassende shows.

De Boerendag is de gezelligste familiedag voor het hele gezin!

DAGKAARTEN BOERENDAG
De prijs voor een dagkaart in de voorverkoop zijn als volgt:
–  0 t/m 11 jaar: GRATIS
– 12 jaar en ouder: € 8,00 (bij de ingang € 10,00)
De dagkaart is voor de gehele Boerendag inclusief de feesttent.
Er wordt tijdens de gehele dag gewerkt met polsbandjes.

Voorverkoopadressen:
– Zuivelhandel Groenewoud, SRV De Rijdende Winkel
– Primera van der Weg, Winkelcentrum Damwâld