De Stormruiter op de Paardendagen

Theaterspektakel de Stormruiter geeft een voorproefje op de Paardendagen in Wâlterswâld

Het muzikale theaterspektakel De Stormruiter belooft een van de grootste cultuurproducties van 2018 te worden. Deze megaproductie met het Friese paard in de hoofdrol was in no-time uitverkocht en mag zich in september en oktober verheugen op maar liefst 100.000 toeschouwers. De voorbereidingen zijn in volle gang met vele acteurs, figuranten en ruim honderd overwegend Friese paarden. Op a.s. 28 juli brengen de Paardendagen de Stormruiter naar Wâlterswâld.

De Stormruiter is een theaterstuk geschreven in het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele hoofdstad van Europa. Dit is gedaan in opdracht van het KFPS en Stichting Faderpaard. De Stormruiter gaat over de strijd tegen het water en het ontstaan van het Friese paardenras. Samen met honderd Friese paarden vertellen Ellen ten Damme, Jelle de Jong, Annemaaike Bakker en andere topacteurs dit machtige verhaal. De Stormruiter is het verhaal van Hauke Haien, dijkgraaf van een dijk in het Bildt die de Friezen eeuwenlang tegen het water moet beschermen. Het realiseren van dit nobele levenswerk levert hem een strijd op tegen roddelaars en sceptici, maar vooral tegen de natuur.

Op de Boerendag komt hoofdrolspeler Jelle de Jong, samen met de Friese paarden en hun trainers Jan en Susan Bouwman, om het publiek een voorproefje te geven. Dit is een unieke kans om alvast iets te zien van dit theaterspektakel. Op de website kunnen de kaarten eenvoudig besteld worden.

Terug naar het nieuwsoverzicht