Update Paardendagen 2021

Kunnen we beginnen met het organiseren van de Paardendagen? Dat was de vraag die centraal stond in de laatste bestuursvergadering. Het antwoord daarop werd al heel snel duidelijk. Met de huidige maatregelen kunnen we in ieder geval niet de Paardendagen organiseren zoals we gewend zijn. Ons prachtige evenement bestaat uit meerdere onderdelen, verspreid over meerdere dagen.

Met name de Paardenmarathon, die traditioneel plaatsvindt op de vrijdag, kan niet doorgaan. Omdat de wedstrijd niet op een afgesloten terrein wordt gehouden, is het vrijwel onmogelijk om coronamaatregelen te handhaven. Mocht er op termijn wel iets mogelijk blijken, dan zullen we als bestuur zeker weer bij elkaar komen om te kijken wat we alsnog kunnen organiseren.

Is er een mogelijkheid om de Boerendag wel door te laten gaan? Het bestuur ziet het ook niet zitten om dat op de gewoonlijke wijze op touw te zetten. Er zal onderzocht worden of er een alternatieve (paarden)activiteit georganiseerd kan worden. Ook wij kunnen niet wachten om vrijwilligers, sponsoren en bezoekers weer te verwelkomen op het mooiste evenement van Fryslân. Wij zeggen graag: ‘oant sjen! Tot de eerst volgende keer’.

Terug naar het nieuwsoverzicht