De Vrijwilligers (M/V)

Vele handen maken licht werk
Deze bekende zegswijze werd uitgesproken door Lieuwe Annema, oud voorzitter van de Stichting Paardendagen Driezum-Wâlterswâld. En hij had gelijk. Immers het bestuur kan wel leuke en goede ideeën hebben, als er geen mensen zijn die ze willen en kunnen uitvoeren dan houdt het feest wel op.

Al vele jaren krijgt de organisatie de spontane hulp van vele vrijwilligers die een maand lang bijna elke avond en elke zaterdag voor het evenement in actie komen. Met kranen en shovels, hamers en zagen, grondboren en scheppen, schroefmachines en verfkwasten. Er wordt heel wat afgesleept met palen, planken, bielzen, schuttingen en vaak worden complete tuinbedrijven tijdelijk leeg geroofd van bloemen- en plantmateriaal. De hindernissen worden grotendeels naar eigen inzicht en ideeën aangekleed. Het resultaat is dan ook altijd prachtig en tot in de puntjes verzorgde hindernissen.

Op de Paardendagen zelf kan de organisatie rekenen op de hulp van ruim 200 vrijwilligers. Wedstrijdleiding, starters, tijdwaarnemers bij de hindernissen, controleurs, parcoursbouwers en herstellers, de mensen van het rekencentrum, parkeerbegeleiders, EHBO-vrijwilligers en niet te vergeten de catering. En De Boerendag, waar veel vrijwilligers van allerhande organisaties de gezelligste familiedag van het jaar organiseren. Samen hebben al deze vrijwilligers een maand(en) werk om dit spektakel in Driezum-Wâlterswâld-Damwâld tot een succes te maken.

Daarna volgt de ‘opruim-maandag’, de maandag na de Paardendagen, en dat is een evenement op zich. Alles wat overhoop is gehaald, wordt in één dag weer opgeruimd.
Alle gebruikte materialen e.d. worden weer teruggebracht naar de vaste opslagplaatsen van de organisatie, of naar het tuincentrum en de timmerbaas waarvan het is geleend. En alle gebruikte terreinen worden met kranen en shovels weer in orde gebracht. Werkelijk elk jaar weer een huzarenstukje waar de organisatie alvast haar dank voor wil uitspreken. Alfêst tige tank.

Enthousiaste mensen die willen helpen zijn altijd welkom! In ruil voor de inzet zorgt de organisatie voor een plezierig team, gratis dagkaart, eten en drinken en een paar maanden na het festijn een hele gezellige vrijwilligersavond.

Wilt u ook graag meewerken aan dit mooie evenement?

Meld u dan aan bij Meta Wielstra, tel. 0511-445835  of via info@paardendagen.nl