Extra voorzorgsmaatregelen tijdens de Paardendagen!

De organisatie van de Paardendagen Driezum-Wâlterswâld zorgt voor extra maatregelen tijdens de Paardenmarathon en de Boerendag. Volgens het bestuur is het nodig om deze maatregelen te treffen in verband met het voorspelde warme weer.
 
Het mens- en dierwelzijn staat voorop bij de Paardenmarathon. De maximum snelheid van de marathonroute zal worden aangepast. Daarnaast wordt er een extra rustpunt ingelast en zal het huidige rustpunt verplaatst worden naar een schaduwrijke plek. Ook zullen er extra waterpunten langs de route gerealiseerd worden. Bij de start van de route, de rustpunten en de finish van de marathon zullen de paarden en pony’s gecontroleerd worden door veeartsen. ‘De menners blijven natuurlijk zelf verantwoordelijk voor het welzijn van hun dieren en grooms. De keuze om deel te nemen aan de Paardenmarathon blijft bij de menners, maar wij doen er alles aan om het de deelnemers zo aangenaam mogelijk te maken’, aldus de organisatie. Menners en grooms worden geadviseerd om voldoende water te drinken en zich in te smeren met zonnebrand met een hoge beschermingsfactor.
 
Hoewel de weersvoorspellingen aangeven dat het zaterdag tijdens de Boerendag een stuk koeler zal zijn, zorgt de organisatie ook dan voor extra voorzorgsmaatregelen. Zo zullen er ook dan extra waterpunten te vinden zijn.
 
Kijk voor maatregelen tegen de zon en hitte op www.rivm.nl.
 
Terug naar het nieuwsoverzicht