UNIEKE KOETSEN OP DE PAARDENDAGEN !

Speciaal voor de 25e editie van de Paardendagen Driezum-Wâlterswâld heeft de organisatie besloten een uniek koetsen defilé toe te voegen aan de Boerendag op zaterdag 26 juli in Wâlterswâld.

Meer dan 25 authentieke rijtuigen en gevarieerde aanspanningen zullen te bewonderen zijn.
Voorafgaand aan het optreden in het showprogramma, waar alle koetsen op het hoofdterrein verschijnen, gaan ze eerst een rondrit maken door de dorpen Dâmwald, Driezum en Wâlterswâld.
Alle aanspanningen zullen geheel in stijl getoond worden. Hierbij zijn rijders uit de regio, maar ook gerenommeerde stallen verlenen hun medewerking. Denk hierbij o.a. aan stalhouderij Zadelhoff uit Breukelen, bekend van de voorstelling Faderpaard, zij komen met enkele prachtige koetsen uit hun collectie.
Ook de befaamde Heineken koets uit Amsterdam, getrokken door de indrukwekkende Shires zal acte de préséance geven. Een prachtig rijtuig uit 1870 en geheel in originele staat gerestaureerd. Dit rijtuig dient tegenwoordig voor promotionele doeleinden, maar er zijn ook rijtuigen die nog steeds de functie uit eerdere dagen vervullen. Denkt u maar aan de rouwkoets die zowel vroeger als nu voor stijlvol vervoer naar de laatste rustplaats wordt gebruikt. Daarin tegen was de Landauer vroeger een galarijtuig, tegenwoordig doet deze deftige koets dienst als bijvoorbeeld trouwkoets.
Heeft u nog een authentiek rijtuig staan die een aanvulling kan zijn voor het defilé ?
Neem dan contact op met Gerda Grijpstra Tel. 06-31764848 of mail Gerda Grijpstra
nieuws152-2-caleche-rs-web
Terug naar het nieuwsoverzicht